Bidra till en bättre värld med välgörenhet

Här i Lasarettkiosken njuter vi av allt som har med livets goda att göra och vi tycker att delad glädje är dubbel glädje. Välgörenhet består av att vi ger till en organisation, en person, en orsak eller en plats, utan att be om någonting i utbyte. Det är en vacker gest som vi kan baka in i våra vardagliga liv för att bidra till en bättre värld och påminna oss själva om att livet inte bara handlar om oss själva. Att ge till välgörenhet på regelbunden basis har så många fördelar för den som ger, eftersom att ge i själva verket är att få.

Som givare får man abstrakta gåvor i form av tacksamhet, välvilja, stärkt självförtroende och många andra positiva känslor. Det kan faktiskt hjälpa människor att bygga en bättre självkänsla, då vi associerar detta karaktärsdrag med framgångsrika och givmilda personer som vi ser upp till.

Precis som att man kan unna sig själv en skön helg på spa kan man också unna sig själv den ädla handlingen att dela med sig av sin rikedom med organisationer som jobbar för en sak som vi sätter pris på. Vi säger rikedom här med en nypa salt, även om de allra flesta i Sverige är rika om man jämför med många andra delar av världen. Vidare är välgörenhet ett sätt att bevisa för sig själv att man har förmågan att berika världen med sin tid och energi, som genererar ett flöde av inkomster, gåvor och positiv inverkan på människor, djur och natur.