Få en guldkant på din smoothie med bipollen

Pollen har vi alla hört talas om och ofta är det i mindre positiva sammanhang, som pollenallergi och hösnuva. Men de stackars bina jobbar hårt för att skapa bollar av bipollen, som faktiskt har utmärkta hälsofördelar för oss människor också. Det är de flitiga arbetarbina som flyger från blomma till blomma och suger i sig nektar och under denna process fastnar pollen på deras söta små ben.

Detta pollen ger näring till binas larver, men eftersom det är trångt att komma in i bikupan så lossnar många bollar av pollen på vägen in, som samlas upp i behållare. Pollenbollarna kan sedan köpas i hälsobutiken och i detta fantastiska tillskott kan man få i sig 205 bioaktiva ämnen, 22 aminosyror, 16 vitaminer och 27 mineraler. Tur för oss att det är trångt för bina att flyga in i bikupan!

Ha i en matsked bipollen i din smoothie eller på gröten för att stärka immunförsvaret, få vackrare hud, öka energinivåerna, förbättra muskeltillväxten och motverka åderförkalkning, benskörhet och bakterietillväxt. I bipollen finns det även gott om både protein, enzymer och koenzymer. Ja, det är nog snäppet vassare än honung.

Vi har just köpt ett nytt utekök gasolgrill till nästa bergsvandring och för att förbereda oss inför vandringen har vi investerat i ett organiskt bipollen av väldigt god kvalitet för att se till att vi är i allra bästa form inför nästa äventyr. Tänk bara på att inte överdosera bipollen och du kan börja med en tesked och sedan öka dosen över tid för att inte chocka systemet.