Julklappar du kan göra själv

Eftersom julen är runt hörnet funderar vi alla på vad vi ska köpa till våra familjemedlemmar och vänner i julklapp. På nätet kan man så klart köpa allt möjligt, som ölglas och vinglas, men frågan är ändå om det inte är roligare att ge något man själv har skapat? Vi älskar naturen och vi älskar också att skapa ting som kommer från naturen, som till exempel torkade blommor som man ramar in i fina ramar och skulpturer i trä. Det är mycket roligare att ge än pocketböcker.

Om du är en person som tycker om att pyssla så kan du fundera lite på vad du skulle kunna göra som är unikt och kreativt! En sak som uppskattas av många är hemgjorda badbomber och det är inte så svårt att göra som man kan tro. Badbomber kan också dekoreras med torkade blommor och blad, vilket vi verkligen tycker är en bra idé.

För att göra badbomber behöver man citronsyra, majsstärkelse (eller maizena), bikarbonat, en bra olja typ mandelolja eller olivolja, kokosolja och sedan väljer man vilka doftämnen man vill ha. Ingredienserna blandas och sedan får de torka i sina former i minst ett dygn, så man behöver varken baka eller frysa dem, och det är just därför det är så enkelt och smidigt att göra badbomber.

En annan populär grej är sockerskrubb! För att göra det behöver du kokosolja och vitt socker som bas och sedan mixar du de naturliga oljor och juicer som du vill ha i med, som exempelvis grapefruktjuice och pepparmyntsolja.