Så skapar du en barnvänlig restaurang

Det finns många cafe eller restauranger som helt väljer att hålla barnfamiljer utanför sina dörrar. Varför kan man undra sig? Ja, vi tycker också att det är lite märkligt då barnfamiljer tillhör en stor andel av fikasugna invånare och som därmed kan öka intäkterna. Även det allra minsta haket eller restaurangen kan barnanpassas, utan att krävs några särskilt stora finansiella medel. Så här kan du öka dina intäkter och bjuda in fler besökare, oavsett om de kommer med en resevagn eller inte.

Planera hur borden ska placeras

Problemet som många familjer med mindre barn har är att de matställen som de vill besöka inte alltid har tillräckligt med plats att ställa barnvagnen på. Istället måste den placeras mitt i gången och kan då komma att göra andra besökare besvärade då det är svårt att komma fram. Planera istället hur borden ska placeras och ha alltid en särskild hörna ledig som är perfekt ämnad när någon kommer med en barnvagn eller rullstol. Detta kommer att bespara dig massor av stress och dina gäster kommer också att uppskatta det. 

Dina gäster som besöker din restaurang med barn kommer också att uppskatta om toaletten är anpassad för blöjbyte. Ett mindre skötbord kommer att bli en räddare i nöden och underlätta bestyren. Någonting som kan få ditt matställe att stå ut från mängden och göra att barnfamiljer besöker just ditt ställe gång på gång.

Har du plats för en lekhörna?

Om du har ett något större ställe, kommer en lekhörna att vara ett bra initiativ. Anledningen till att många barn kan bli ganska högljudda på restaurang är att det inte finns så mycket att göra. Håll barnen sysselsatta och atmosfären kommer att bli lugnare.